Rizika státní úvěrové pojišťovny - Ďurina, Martin (2006)
Analýza posledních vývojových trendů v odvětví úvěrového pojištění, zejména pak procesu úpisu rizika v úvěrovém pojištění se státní podporou a vliv nového konceptu Solvency II na kapitálovou přiměřenost a chování pojišťovny EGAP jako subjektu odpovědného za realizaci státní podpory národního vývozu formou úvěrového pojištění. Teze a jejich důkazy jsou interpretovány v rámci konkrétního modelu uceleného postupu při úpisu rizik spojených s nezaplacením pohledávek nebo se splacením úvěrů v rámci státní podpory českého exportu do Ruské federace