Rizika státní úvěrové pojišťovny - Ďurina, Martin; Drechsler, Richard, 1909-1988; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2006)
Analýza posledních vývojových trendů v odvětví úvěrového pojištění, zejména pak procesu úpisu rizika v úvěrovém pojištění se státní podporou a vliv nového konceptu Solvency II na kapitálovou přiměřenost a chování pojišťovny EGAP jako subjektu odpovědného za realizaci státní podpory národního vývozu formou úvěrového pojištění. Teze a jejich důkazy jsou interpretovány v rámci konkrétního modelu uceleného postupu při úpisu rizik spojených s nezaplacením pohledávek nebo se splacením úvěrů v rámci státní podpory českého exportu do Ruské federace
Vedoucí práce: Richard Drechsler
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2006
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2006
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a účetnictví [obor disert. práce]; disertace; dissertations