Podnikové kombinace - komparační analýza - Pelák, Jiří, 1977-; Vomáčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2006)
Zkoumání metod vykazování fúzí ve světě s následnou analýzou stavu v České republice. Dvě základní používané metody - metoda koupě a metoda spojení podílů. Studie metod používaných v jiných zemích zaměřená zejména na Německo, USA a anglosaský svět. Vývoj vykazování fúzí v Evropské Unii a Mezinárodních standardech účetního výkaznictví. Situace ve výkaznictví fúzí v ČR na základě porovnání s teoretickými koncepty i světovým vývojem. Na několika příkladech a případové studii jsou demonstrovány nekonzistentnosti požadavků české legislativy a absence konceptu, který by byl orientován na uživatele účetních výkazů
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2006
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2006
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a účetnictví [obor disert. práce]; disertace; dissertations