Úloha měnového kurzu v eknomice a Hospodářská a měnová unie - Mokoš, Pavol (2006)
Měnový kurz má v ekonomice několik důležitých rolí, o které země přijde, pokud vstoupí do měnové unie. Práce zkoumá dopad zavedení jednotné měny, konkrétně na příkladu České republiky a Hospodářské a měnové unie