Strukturální modely kreditního rizika - Míšek, Radoslav (2006)
Počátky strukturálních modelů. Vymezena základní myšlenka strukturálních modelů, která je spojena s pracemi Blacka, Scholese (1973) a Mertona (1974). Rozšíření v podobě first-passage-time modelů jak s konstantní, tak se stochastickou úrokovou sazbou. Zmíněn i Zhou (1997) model a empirická verifikace a využití strukturálních modelů. Aplikace některých strukturálních modelů na společnosti Telecom a ČEZ