Finanční analýza Spokaru, a.s. - Pochová, Lenka (2006)
Obecná charakteristika finanční analýzy, její význam a postavení ve finančním řízení, její cíle, zdroje vstupních informací a uživatelé. Metody a ukazatele finanční analýzy. Tyto metody jsou aplikovány na konkrétním příkladu, na výsledcích hospodaření společnosti Spokar a.s. Mezipodnikové srovnání analyzované společnosti s vybranými společnostmi z odvětví a vyhodnocení tohoto srovnání