Podpůrné nástroje pro obnovitelné zdroje energie na liberalizovaném trhu s elektřinou ve vybraných zemích Evropské unie a USA - Dobešová, Kateřina (2006)
Práce se zaměřuje na provedení hloubkové analýzy dvou primárních podpůrných nástrojů, minimálních výkupních cen (zahrnující také schéma tržních příplatků/zelených bonusů) a kvótního systému se zelenými obchodovatelnými certifikáty, na liberalizovaných elektroenergetických trzích Texasu, Velké Británie, Španělska a České republiky. Přičemž rozbor je v doktorské práci proveden výlučně pro nástroje sloužící k podpoře elektrické energie z OZE