Evaluace rozvojových projektů na příkladě projektu - Kniazeva, Světlana (2006)
Obecný teoretický význam evaluace rozvojových projektů, její průběh, principy a stádia. Odpověď na zásadní strategické otázky: "Co je předmětem evaluace? Kdo evaluuje? Pro koho se evaluuje? Proč se evaluuje? Jak evaluovat? ". Pro lepší pochopení problematiky je rozebrán konkrétní příklad evaluační zprávy "Ostrov naděje sirotkům z Chennai", Indie