Metody financování vývozu investičních celků - Dobešová, Kateřina (2006)
Možnosti exportního financování poskytované komerčními bankami - od dodavatelského úvěru po projektové financování. Státní podpora exportu s důrazem na instituce na podporu exportu v České republice - EGAP a ČEB. Konsensus OECD, mezinárodní finanční instituce a jejich role při financování vývozu investičních celků. Proces získání pojištění u EGAP, které vyžadují komerční banky při financování vývozu do rizikových teritorií