Vliv konce studené války na vztah USA - Evropa (1991-2001) - Tázler, Radek (2006)
Euroatlantické vztahy v politicko-bezpečnostní oblasti po konci studené války. Vztahy NATO a Ruska. Situace na Blízkém a Středním východě. Balkánské konflikty. Terorismus. Nástin budoucího vývoje