Finanční analýza společnosti Zentiva, a.s. - Slabý, Ondřej (2006)
V rámci analýzy je zhodnocena finanční kondice společnosti Zentiva, a.s. v letech 2002 až 2005. Práce používá standardní analytické postupy jako například horizontální a vertikální analýzu účetních výkazů, analýzu pracovního kapitálu, analýzu poměrových ukazatelů, paralelních soustav ukazatelů a jiné. S pomocí výstupů těchto dílčích analýz dochází k identifikaci a zhodnocení jednotlivých oblastí fungování podniku a vyvození příslušných závěrů o stavu zkoumaného subjektu