Vědecko-výzkumná politika EU - Lepičová, Lenka (2006)
Vývoj, financování a tvorba vědecko-výzkumné politiky EU. Analýza stavu vědy a výzkumu v členských státech EU a porovnání s USA a Japonskem. Problematika Patentu Společenství a vznikající Evropský technologický institut. Zapojení do 6. rámcového programu výzkumu a vývoje v jednotlivých státech EU a komparace mezi těmito státy