Vnitřní trh Evropské unie po východním rozšíření - Poláčková, Ivana (2006)
Zjišťování, zda poslední rozšíření Evropské unie přineslo očekávané zlepšení situace na samotném vnitřním trhu nové EU-25, a to konkrétně v rámci čtyř ekonomických svobod. Odpověď na otázku, zda celý proces včleňování desítky nových zemí do vnitřního trhu Unie proběhl dle plánovaného harmonogramu, hlavně co se týká průběhu přebírání legislativy z této oblasti, a jestli se v jeho průběhu vyskytly vážnější problémy