Světová produkce a trh kávy - Pavelková, Petra (2006)
Nástin dějin kávy a kaváren, význam kávy v mezinárodním obchodě a kávová krize. Pěstování a zpracování kávy a její uvedení na trh v produkční zemi včetně transportu do odběratelských zemí. Výčet hlavních pěstitelských oblastí a charakteristika nejvýznamnějších producentů kávy. Organizace trhu, formování cen kávy, současný stav a základní vývojové tendence na trhu. Nejvýznamnější spotřebitelé kávy. Současné trendy na trhu v oblasti kávové politiky