Světová produkce a trh kávy - Pavelková, Petra; Hitzgerová, Gabriela, 1944-; Konečný, Čestmír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Nástin dějin kávy a kaváren, význam kávy v mezinárodním obchodě a kávová krize. Pěstování a zpracování kávy a její uvedení na trh v produkční zemi včetně transportu do odběratelských zemí. Výčet hlavních pěstitelských oblastí a charakteristika nejvýznamnějších producentů kávy. Organizace trhu, formování cen kávy, současný stav a základní vývojové tendence na trhu. Nejvýznamnější spotřebitelé kávy. Současné trendy na trhu v oblasti kávové politiky
Vedoucí práce: Gabriela Hitzgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: kávový průmysl; káva; mezinárodní obchod; obchodní politika; spotřebitelská poptávka; mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; coffee industry; coffee; international trade; commercial policy; consumer demand; master's theses