Nástup Číny v globalizujúcom sa svete - Daniš, Tomáš (2006)
Vývoj po 2. světové válce a historické pozadí reforem. Vnitropolitický vývoj v Číně od 90. let. Zahraniční politika Číny. Čínská ekonomika v 90. letech. Vliv reforem ze společenského hlediska