Právna úprava a forma ochrany ochranných známok porovnanie situácie v ČR po vstupe do EU so situáciou v USA - Murgáčová, Miroslava (2006)
Vysvětlení pojmu ochranná známka. Ochranná známka Evropského společenství. Charakteristika Úřadu průmyslového vlastnictví. Prameny právní úpravy ochranných známek v EU a ČR po vstupu do EU. Ochranná známka v právu USA. Registrace národní ochranné známky v ČR