Lidská práva v kontextu některých aspektů boje proti terorismu - Saňáková, Petra (2006)
Problematika lidských práv v souvislosti s bojem proti terorismu po teroristických útocích z 11. září 2001. Závazky plynoucí z mezinárodních úmluv o lidských právech a rozbor protiteroristických opatření a situace z pohledu dodržování či nedodržování těchto závazků