Obchodní politika EU ve WTO - bilance, problémy, výhledy - Salabová, Lucie (2006)
Postavení Evropské unie v rámci Světové obchodní organizace. Problémy, které během mnohostranných obchodních jednání postupně vznikají, ať už uvnitř Evropské unie či ve vztazích mezi členy WTO navzájem. Důraz na následující témata: Mocenská rovnováha v rámci WTO, Vztahy uvnitř Evropské unie se zaměřením na Velkou Británii a Francii, Vývoj vztahů EU - USA a současné překážky efektivní spolupráce, Vývoj jednání mnohostranných pravidel obchodu a výhledy samotné WTO do budoucna