Obchodní politika EU ve WTO - bilance, problémy, výhledy - Salabová, Lucie; Jakš, Jaroslav, 1937-; Urbánková, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Postavení Evropské unie v rámci Světové obchodní organizace. Problémy, které během mnohostranných obchodních jednání postupně vznikají, ať už uvnitř Evropské unie či ve vztazích mezi členy WTO navzájem. Důraz na následující témata: Mocenská rovnováha v rámci WTO, Vztahy uvnitř Evropské unie se zaměřením na Velkou Británii a Francii, Vývoj vztahů EU - USA a současné překážky efektivní spolupráce, Vývoj jednání mnohostranných pravidel obchodu a výhledy samotné WTO do budoucna
Vedoucí práce: Jaroslav Jakš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses