Analýza a vyhodnocení systému investičních pobídek ČR - Žák, Pavel (2006)
Vymezení pojmu investiční pobídka, vývoj systému investičních pobídek ČR od jeho zavedení v roce 1998 do současné podoby. Popis podmínek pro získání podpor a typy možných pobídek. Vyhodnocení projektů podpořených investičními pobídkami ve zpracovatelském průmyslu dle místa realizace, dle země původu investora, dále odvětvová struktura pobídkových projektů a struktura pobídkových projektů dle předpokládané výše investice. Popis přímých a nepřímých efektů pobídkových investic a jejich dopady na trh práce. Analýza vlivu pobídkových investic na nezaměstnanost