Standardizace informačních systémů veřejné správy v EU - Rozsíval, Filip (2006)
Srovnání přístupů ke standardizaci informačních systémů veřejné správy v Evropské unii. Analýza systému standardizace informačních systémů veřejné správy jednak na úrovni Evropské unie, jednak ve vybraných členských státech EU (Česká republika, Slovenská republika, Spolková republika Německo). Následně je hodnocena harmonizace systémů standardizace informačních systémů veřejné správy vybraných členských států s EU a dále propracovanost těchto systémů