Hospodářský zázrak Irska - Jílková, Radka (2006)
Historie a ekonomický vývoj Irska s důrazem na hospodářské změny v 90. letech. Definice faktorů ekonomického růstu Irska v 90. letech a hodnocení míry vlivu jednotlivých faktorů. Možnosti aplikace hospodářského zázraku Irska na jiné země, zejména země SVE