Exportní příležitosti na trhu Spojených arabských emirátů s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Dvořáková, Lenka (2006)
Konkrétní obchodní vztahy SAE - ČR, formy podpory českých exportérů, výčet perspektivních odvětví trhu, možné formy vstupu na trh a popis konkrétních českých firem, na trhu SAE již přítomných. Obecný popis SAE od geografických údajů, přes historii až ke specifikům země, důležitým z pohledu obchodu (vlivy náboženství, popis obchodního jednání s arabským partnerem atd.)