Charakteristika hospodářství Francie a její postavení v EU - Blažíčková, Lenka (2006)
Vývoj francouzského hospodářství od roku 1945 až po současnost. Rozbor jednotlivých makroekonomických ukazatelů, zejména od počátku 90. let po současnost, silné a slabé stránky francouzské ekonomiky a srovnání s ostatními členskými státy Evropské unie. Popis jednotlivých sektorů hospodářství. Postavení Francie v mezinárodním obchodě s Evropskou unií a její pozice ve formovnání EU od samotného počátku