Pozice Irska v mezinárodním obchodě - Matějková, Tereza (2006)
Hodnocení vývoje hospodářské situace v zemi od druhé světové války do současnosti a analýza hlavních příčin jejího úspěchu v devadesátých letech minulého století. Členství Irska v nejvýznamnějších mezinárodních organizacích. Obchodně-politické vztahy s Českou republikou. Problematika přímých zahraničních investic