Trvale udržitelný rozvoj v oblasti brazilské Amazonie Sustainable developement in the Brazilian Amazon - Hrušková, Lucie (2006)
Práce popisuje a hodnotí situaci v amazonském regionu Brazílie. Důraz na problémy s kácením deštného lesa a indiánské obyvatelstvo