Ekologická politika Evropské unie - Košaříková, Petra (2006)
Vymezení základních pojmů v oblasti péče o životní prostředí, stručný historický vývoj v rámci Evropské unie a nastínění základních principů ekologické politiky a hlavních oblastí její regulace. Postoje a názory občanů EU na ochranu životního prostředí. Činnost Evropské agentury pro životní prostředí a její spolupráce s ČR. Pomoc EU kandidátským a členským zemím při zavádění environmentální legislativy, zhodnocení pokroku v oblasti ochrany životního prostředí v roce 2005 a pojem trvale udržitelného rozvoje