Současný systém zdravotnictví ČR na příkladu Nemocnice Děčín, příspěvková organizace - Matoušková, Hana (2006)
Současný systém zdravotnictví v České republice, jeho subjekty, problémy a typy zdravotního pojištění. Způsoby financování zdravotní péče v ČR a jednotlivé úhradové systémy. Možnosti získávání finančních prostředků nemocnicemi. Finanční analýza Nemocnice Děčín, příspěvková organizace