Environmentální účetnictví jako nástroj pro podniková rozhodování - Metličková, Eva (2006)
Zavádění environmentálního účetnictví (EMA). Definice EMA, oblasti, využití, aplikace a základní prvky. Situace v ČR. Důvody jeho zavádění. Konkrétní zavádění EMA v podnicích, struktura, aplikace, postup atd. Analýza přínosů. Důležitost environmentálního účetnictví