Volatilita reálných aktiv - Nováčková, Jana (2006)
Problematika určování jednoho ze vstupních parametrů hodnocení reálných opcí - volatility. Pojem reálné opce, volatilita, vztah volatility a nejistoty, druhy volatility a metody stanovení tohoto parametru. Praktická část se zaměřuje na stanovení volatility projektů spojených s ropou pomocí několika z dnes známých metod