Ekonomická diferenciace provincií Číny na počátku 21. století - Kopecká, Petra (2006)
Nerovnoměrný vývoj jednotlivých provincií Čínské lidové republiky v období po zavedení reforem, respektive na počátku 21. století. Problémy čínského venkova, příjmové nerovnosti mezi venkovskými a městskými oblastmi a různé výchozí podmínky pro rozvoj provincií. Základní ekonomické ukazatele v jednotlivých provinciích a rozdíly vyplývající z různých podmínek ekonomického rozvoje