Trvale udržitelný rozvoj, jeho charakteristika a význam - Prudičová, Petra (2006)
Dosavadní vývoj trvale udržitelného rozvoje, jeho principy a dimenze. Možné způsoby jeho měření se zaměřením na rozbor ekologické stopy