Zákon Sarbanes - Oxley interné kontroly nad finančným vykazovaním - Mayerová, Iveta; Dvořáček, Jiří, 1947-; Kafka, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2006)
Práce je sondou do amerického zákona z roku 2002, implementovaného v roce 2004 do akciových společností - tzv. Sarbanes-Oxley Act. V krátkosti vysvětluje historii bankrotů velkých firem po roce 2001, zabývá se vlivem na účetnické a auditorské profese a geografickým dosahem této americké úpravy, která se týka prakticky celého světa. Zkoumá náklady a přínosy
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: audit; podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; auditing; master's theses