Srovnání webových stránek vybraných českých periodik - Pešek, Martin (2006)
Stručné členění jednotlivých druhů periodik. Hlavní výhody a možnosti elektronického publikování. Sestavena kritéria pro vlastní hodnocení webů. Test hodnotí následující kategorie: serióznost zpráv, záběr média, poskytované služby, grafický design, validita se standardy, množství reklam a ostatní vlastnosti jinde nezachycené