Popis a analýza leteckých aliancí - Kašová, Eva (2006)
Vznik a rozvoj leteckých aliancí v korelaci s trendy a prognózami celosvětového politicko-ekonomického vývoje. Příčiny vzniku aliancí, faktory jejich dalšího růstu a vzájemné srovnání. Postavení Českých aerolinií na leteckém trhu a jejich postavení v rámci aliance SkyTeam