Francouzská ekonomika a postavení Francie v Evropské unii - Sekerková, Jana (2006)
Vývoj a postavení Francie v Evropské unii. Všeobecná charakteristika, geografie, demografický vývoj, náboženství a školství. Oblast zemědělství, průmyslu a služeb, které působí na ekonomický růst. Hlavní část práce popisuje hospodářský vývoj Francie od konce druhé světové války až po současný stav francouzské ekonomiky. Postavení Francie v Evropské unii a její vliv v EU. Základní informace o vývoji Evropské unie a otázka dalšího vývoje po zamítnutí Ústavní smlouvy a porušováním Paktu stability a růstu