Oceňování nemovitostí - Pröschl, Petr (2006)
Základní pojmy při oceňování nemovitostí, metody tržního oceňování nemovitostí, oceňování nemovitostí podle cenových předpisů. Administrativní ocenění rodinného domu s příslušenstvím a pozemky, popis trhu s nemovitostmi a ocenění nebytového prostoru porovnávací metodou. Součástí administrativního ocenění je nález, popis jednotlivých oceňovaných objektů, jejich výměra, hodnocení a ocenění. Porovnání administrativního a tržního ocenění nemovitostí