Turecká ekonomika na cestě do EU - Beneš, Ondřej (2006)
Současný stav a potenciál turecké ekonomiky (HDP, vývoj ekonomiky, provádění reforem), zahraničně-obchodní vztahy Turecka (export, import, přímé zahraniční investice), včetně obchodních vztahů s EU (celní unie). Historický vývoj Turecka. Přístupový proces Turecka k EU (analytická prověrka, přístupové rozhovory), jeho pozitiva i negativa. Postoje členských zemí EU k Turecku i postoj Turecka samotného směrem k potencionálnímu vstupu do Unie (průzkumy veřejného mínění)