Kolektivní vyjednávání ve firmě Ferox, a.s. Děčín - Prášková, Daniela (2006)
Zodnocení a návrh zlepšení kolektivního vyjednávání ve firmě. Kolektivní smlouva je uzavřena mezi firmou a organizací odborového svazu KOVO. Cílem kolektivního vyjednávání je dosáhnout rozhodnutí v otázkách, jež jsou předmětem zájmu zaměstnavatelů a odborů. Písemný návrh dodatku kolektivní smlouvy schvaluje představenstvo firmy a konference odborové organizace. Práce porovnává cíle vedení a odborů pomocí tabulek, které vymezují oblasti souladu, rozporů či nesouvisení cílů. Analýza cílů a předložené návrhy ke zlepšení procesu kolektivního vyjednávání ve Feroxu