Přeshraniční spolupráce ČR po vstupu do EU: Jihomoravský kraj - Spolková země Dolní Rakousko - Březinová, Hana (2006)
Charakteristika obou regionů pomocí ekonomických ukazatelů. Program Evropské unie Interreg IIIA ČR-Rakousko, který přeshraniční spolupráci Jihomoravského kraje a Dolního Rakouska v letech 2004-2006 zaštiťuje. Úspěšné projekty, které byly v rámci přeshraniční spolupráce v tomto období realizovány. Činnost institucí, které se přeshraniční spoluprací v regionu zabývají. Zhodnocení činnosti přeshraniční spolupráce mezi Jihomoravským krajem a Dolním Rakouskem v letech 2004-2006 a předběžný návrh přeshraniční spolupráce v nadcházejícím programovém období 2007-2013