Trvale udržitelný rozvoj, jeho charakteristika a význam - Blažek, Ivan (2006)
Snaha o konkretizaci a metodologii v abstraktních představách o trvale udržitelném rozvoji. Současné pohledy na podstatu udržitelného rozvoje a vymezení pojmů. Možnosti jeho měření