Ocenění podniku Pacovské strojírny, a.s. - Kupsová, Dita (2006)
Stanovení hodnoty nově vzniklé společnosti Pacovské strojírny, a.s., která vznikne fúzí společností Pacovské strojírny, a.s. a Pacovské strojírny - Trading, s.r.o. Popsán základní teoretický rámec oceňování, používané nástroje a metody při oceňování. Zjištění hodnoty podniku bylo provedeno výnosovou metodou, modelem DCF do equity. Strategická a finanční analýza fúzovaných podniků, jejichž výstupy byly použity při sestavování finančního plánu