Prístupy k hodnoteniu lokalizácie diaľnic - Pinček, Tomáš (2006)
Historie výstavby dálnic v Československu a ČR. Důvody výstavby a pravidla pro lokalizaci dálnic. Základní strategie v oblasti dopravy GEPARDI a metody, které je možno použít při rozhodování o výběru koridoru dálničního tahu nebo o prioritě výstavby mezi jednotlivými tahy