Leasingové financování - Radová, Martina; Srpová, Jitka, 1957-; Černá, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2006)
Cílem této práce je připravit metodickou příručku pro zájemce o leasingové financování, která spotřebiteli usnadní rozhodování o této variantě financování investic a přinese mu maximum užitku. Návrh klasifikace rizikovosti, který bude možné použít jako metodický model pro leasingové společnosti. Definice a historický vývoj leasingového financování v Českých zemích. Základní formy leasingu a skladba leasingové smlouvy. Daňová problematika tohoto financování z pohledu daně z příjmů a daně z přidané hodnoty. Teoretický rozbor výhodnosti leasingu. Rozebráno zajištění těch obchodních operací, se kterými se leasingový nájemce může při sjednávání leasingových obchodů nejčastěji setkat
Vedoucí práce: Jitka Srpová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finanční leasing; leasing; podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial leasing; leasing; master's theses