Druhý demografický přechod regionální diferenciace v ČR - Dvořáková, Kateřina (2006)
První demografický přechod a jeho základní znaky. Základní charakteristika druhého demografického přechodu. Příčiny druhého demografického přechodu v ČR. Srovnání základních znaků druhého demografického přechodu v jednotkách NUTS III