Analýza problematiky znovuvyužívání brownfields v České republice - Müllerová, Tereza (2006)
Jednotlivé typy brownfields, příčiny jejich vzniku a hlavní problémy s nimi spojené, zejména nedostatečná evidence a nejednoznačné rozdělení kompetencí organizací zabývajících se touto problematikou. Porovnání brownfields s greenfields. Aplikace na konkrétní případ regenerace brownfields a výstavby na zelené louce