Konkurenceschopnost a faktory její dlouhodobé udržitelnosti v globální ekonomice se zaměřením na společnost Dell - Tillmannová, Zuzana (2006)
Identifikace a analýza faktorů, které významně ovlivňují strategické chování firem a míru jejich konkurenceschopnosti ve třech perspektivách, kterými jsou odvětví, zdroje a kapacity firmy a perspektiva institucí, kultury a etiky. Zaměřeno na společnost Dell. Strategická partnerství, které dnes tvoří významnou součást konkurenčního boje