Nadnárodní společnosti, vybrané otázky jejich finančního řízení - Štěpánová, Helena (2006)
Charakteristika nadnárodní společnosti (TNC). Jak se TNC chovají v českém ekonomickém prostředí se zaměřením na finanční stránku věci. Vymezení a popis podnikové strategie u TNC. Finanční řízení nadnárodní společnosti se zaměřením na transferový mechanismus. Empirický výzkum afilací nadnárodních společností v ČR