Vyhodnocení webů vybraných informatických kateder v ČR z hlediska jejich přístupnosti - Zadražil, Tomáš; Gála, Libor, 1965-; Novák, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Tato práce se zabývá problematikou přístupnosti webových stránek. Cílem je vyhodnocení webů informatických kateder v ČR z hlediska jejich přístupnosti Za tímto účelem je vytvořena komplexní metodika a otestována při vyhodnocování tří těchto webů. První kapitola práce obsahuje úvod do problematiky přístupnosti. Je zde vysvětleno, co tento pojem znamená, pro koho má význam a jaké výhody přístupnost přináší majitelům webových stránek. Kapitola je zakončena popisem zákonné úpravy přístupnosti webových stránek ve Spojených státech, v Evropské unii a v České republice. Druhá kapitola obsahuje základní informace o čtyřech sadách doporučení pro tvorbu přístupných webových stránek, včetně stručného znění těchto metodik. Ve třetí kapitole je uveden vlastní postup při vyhodnocování webových stránek. Čtvrtá kapitola obsahuje popis hodnocených stránek jednotlivé analýzy a výsledky testování, případně s doporučenými opravami
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses